קידום מערכת דיווח אוטומטי על תאונת דרכים שכבר קרתה

ההצעות לעידוד ממשלתי ומיסוד מוקדי הצלה:

  1. התקנת מערכות ניטור נהיגה (איכון) עם חיישני תאונה שכבר קרתה[1] שיתקשרו אוטומטית למוקד בקרה אזורי באיו"ש שיישלחו את כוחות ההצלה (רפואה וביטחון) במידיות עם פרטי המיקום המדויקים של אירוע התאונה או הפח"ע-טרור:
  2. הקמת שני מוקדי הצלה באיו"ש[2] (מוצע אחד ליהודה ואחד לשומרון), שיעבדו במשותף ובסנכרון עם כל כוחות ההצלה האזרחיים וביטחוניים, ויקבלו את התרעות על תאונות ופיגועי טרור מחיישני תאונה ושל קריאות הצלה של לחצני מצוקה ברכבים וקריאות מסמארטפונים. אפשר שמוקד בקרה זה יהיה אוטומטי ממוחשב בלתי מאויש (ללא שיחות קוליות, וכך לא צריך שני מוקדים).
  3. מחשוב של המרת איתור נתוני GPS ו-SMG של מיקום התאונה, והעברתם בהודעה אוטומטית ומיידית למכשירי הניווט והפיקוח של כל הגורמים הרלוונטיים בו זמנית (כך שהגעת כוחות ההצלה והביטחון תתבצע במהירות וללא טעויות ניווט בגלל הסברים לא ברורים/מדויקים של המדווחים על מיקום התאונה). אפשר שהמוקד האנושי יבדוק את המיקום וייתן את הערותיו והכוונותיו הנוספות.
  4. עידוד תקציב לרכבים על התקנת רכבי תושבי איו"ש לכל סוגי חיישני התאונה הרלוונטיים[3] (מומלץ כמה שיותר), כדי לחסות כמה שיותר סוגי פיגועים וסיווג סוג התאונה/הפיגוע בזמן אמת, ופיתוח מואץ של חיישן ניפוץ זכוכית.
  5. התקנת לחצן מצוקה ברכב, שבאמצעותו יוכלו תושבי איו"ש לקרוא לכוחות ההצלה באופן ידני (אם למשל הם צופים פיגוע לידם ורכבם לא נפגע). כדאי לקשר את כל אפליקציות החירום של סמארטפונים למוקד זה.
  6. יודגש כאמור, שחיישנים אלו יסייעו רבות גם בטיפול הביטחוני לזמן אמת בתפיסת ומעקב מפגעי טרור באיו"ש.
  7. חלק ממערכות אלו משדרות וקולטות גם אם אין קליטה סלולרית רגילה (דרוש בדיקה אם ניתן להתקשר כאשר אין קליטה למספר 911 (גם 112) שמגיע ל׳מוקד חירום׳ שפועל 24/7?

  1. התקנת שיריון לשמשות הרכב:
  2. עידוד תקציב להתקנות חינם של שיריון חלונות לרכבי תושבי איו"ש היהודים[4] גם נגד ירי  (נגד אבנים כבר יש).
  3. התקנת חלונות ממוגנים, כגון של חברת: http://www.inn.co.il/News/News.aspx/316330

  1. אפשור לרכבים ישראלים להחליף את צבע לוחית הרישוי של רכבם לדומה לפלסטינאית ירוקה, כדי שיימנעו הפלסטינאים לירות עליהם.
  2. יש לבדוק אפשרות זו ולקדמה בהתאם.

  1. שיטוח שטח של 300 מ' מכל צד/שפה של כביש, ובניית גדרות/חומות, כך שלא תשתקף כלל סכנת זריקת אבנים בקט"ב או ירי.

טופס מקוון //forms.gov.il/globalData/GetSequence/getHtmlForm.aspx?formType=This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">'הודעה על תאונת דרכים' באתר המשטרה.

ý     למעבר על שיפור תחבורה כללית, לחץ כאן.

ý     לקריאת הצעה זו לקידום הענקת חיישני תאונה ומצוקה לתושבי איו"ש שמעודכנת באתר:

http://bills.tsedek.com/public-transportation/106-%D7%97%D7%99%D7%99%D7%A9%D7%9F-%D7%AA%D7%90%D7%95%D7%A0%D7%94

https://www.inn.co.il/News/News.aspx/68801

https://he.wikipedia.org/wiki/חיישן_תאונה


[1] לדאבון רב, נכשלנו במאמצים להגיע לשקט כתוצאה משלום או התרעה, ופיגועי הטרור עדיין ממשיכים - ובעיקר באיו"ש. למרות שכמובן שהמאמצים ימשיכו במגוון מישורים, מוצע להלן ייעול טכני שקיים טכנולוגית ונשאר רק לעודדו תקציבית להתקנה ברכבים ולמסדו עם מערכת מוקד הצלה, ובכך נשיג שיפור של הגעת כוחות ההצלה לסיוע לנפגעים בדקות הקריטיות למצבם הרפואי, שמא יוחמר מצבם עד להצלת חייהם כפשוטו, וכן בשיפור זמני הגעת כוחות הביטחון למיקום הפיגוע במדויק ויותר מהר עם מידע על סוג האירוע.

בשנים האחרונות התפתחו חיישני תאונה ברכבים החדשים או במערכות המולטימדיה המותקנות ברכבים או רק בהתקנת חיישנים (אפשר גם ברכבים ישנים), בעיקר כאלו שמתקשרים (ע"י כרטיס סים שמותקן בם) למוקד הצלה כלשהוא ובו דיווח אוטומטי של התאונה לפי סוג החיישן שמתריע, וכן מיקום הרכב לפי שמותקן בו גם חיישן גיפיאס – GPS. בנוסף, קיימות חברות פרטיות שמציעות שירותים כאלו ונוספים, כגון 'איתוראן' ו'כפתור' (הקישור מנתב להסבר של החברה).

היות ותושבי איו"ש היהודים נתונים לסכנת חיים ממשית ואיומה של סקילה באבנים בקת"ב או ירי על רכביהם (והעובדה הפשוטה והמצערת היא שרבים מתושבי המדינה מפחדים לנסוע בכבישי איו"ש ולא באים לטיולים ותיירות באיו"ש, מעידה על המציאות העגומה), המעט שנוכל בכל זאת להואיל לחייהם בדקות הקריטיות שאם חס וחלילה יתקלו שוב בפיגועים מעין אלו, הוא לאפשר להם סיוע מיידי ככל שניתן.

לצד זה, קיומם של דיווחים אלו בזמן אמת עם מיקום מדויק עוזר לכוחות הביטחון לאתר המחבלים, ובכך גם לשפר את סיכול הטרור הממוקד, בניגוד לפתרונות שהם כנגד אוכלוסייה רחבה (ועל כך יש ביקורת עולמית רבה).

יש לציין, שהתקשרות אוטומטית למוקד הצלה הינה חיונית במיוחד באיו"ש, היות וקליטת הסלולר באיו"ש הינה חלקית ומשתנה בין חברות סלולר, ועלול לקרות מצב שקשה שגם אם נפגעים או עוברי אורח שמנסים להתקשר למוקד הצלה בזמן אמת, יימצאו את עצמם באזור שאין בו קליטת סלולר.

[2] מוקדים כאלו עשויים להוות שיפור ניכר ורב תחומי לניהול איו"ש, ושירות לתחום זה הינו חלק קטן יחסית.

[3] חיישני תאונה בסיסיים: פגיעה בשמשות ברכב, פתיחת כריות האוויר, פגיעה במרכב הרכב, שחרור נעילת חגורת ההצלה ועוד.

[4] נוהל והנחיות למימון מיגון רכב נגד אבנים (מס' 2/2014)   http://myesha.org.il/?CategoryID=372

כניסות: 10148
קטגוריה: קידום תחבורה עידכון אחרון ב-שישי, 06 אוקטובר 2017 נכתב על ידי מנהל אתר הדפסה דואל

באתר זה אין זכויות יוצרים: מותר להפיץ ללא צורך בציון המקור