מוצרי מזון בריאים ומומלצים לחלוקה לתרומה

אופן התרומה:

תחילה יש להכיר את החולאים העיקריים במזון המתועש בימינו, ומהם להתרחק, בבחינת "סור מרע ועשה טוב", " וְנִשְׁמַרְתֶּם מְאֹד, לְנַפְשֹׁתֵיכֶם(דברים ד'):

$11.    הסוכר לבן נקרא בפי הרופאים ה'סם המהיר'. יש להסירו מרשימת מוצרי התרומה. לסוכר ישנם תחליפים רבים (כגון: מולסה - תמצית קנה הסוכר המכילה את הרכיבים התזונתיים הבריאים שבה, דבש, סילאן – דבש תמרים), ומאידך ראוי להנהיג תרבות צריכת מזון פחות מתוקה, ויותר בריאה: אֱכָל-בְּנִי דְבַשׁ כִּי-טוֹב;    וְנֹפֶת מָתוֹק, עַל-חִכֶּךָ. (משלי כד')

$12.    אורז לבן (המקולף מקליפתו) איבד יתרונות רבים מזרע האורח המקורי והמלא (כגון ויטמין B שחסרונו גורם למחלות עצבים).יש להסירו מרשימת מוצרי התרומה. לאורז הלבן תחליף אחד עיקרי - האורז מלא (חום/אדום/שחור), והוא אף יותר משביע.

רשימת מוצרי מזון יבשים בסיסיים המומלצים לתרומה:

המוצר

חברה ו/או מחיר מומלצת

הגירעון התזונתי של המוצר המעובד

ערך תזונתי של המוצר הטבעי

טחינה משומשום מלא – חמאת שומשום. עדיפות לאורגני – נפוץ וזול לקנייה.

10.5 ₪ לחצי קילו - חברת אחוה – חמאת שומשום מלאה אורגנית.

12 ₪ לחצי קילו – חברת עדן.

חלק מהויטמינים והמינרלים נמצאים בקליפת גרעין השומשום, ואינם נמצאים בטחינה המקולפת.

חומצה אולאית המסייעת בהורדת רמת הכולסטרול בגוף (LDL). חומצה לינולאית – חומצת שומן חיונית בתזונת האדם מקבוצת אומגה 6 Omega. עשיר בסידן, ברזל, ויטמינים, מינרלים ונוגדי חימצון.

אם מכינים את הטחינה בתוספת שמן זית מקבלים גם חומצות אומגה 3 וחומצת אומגה 9.

לחם מלא

9 ₪ לכיכר של 750 גרם. חברות שונות מציעות לעיתים את לחמיהם בהנחה.

הלחם המתועש מאבד בתהליך הטחינה למעלה מ-80% מהוויטמינים והמינרלים - קמח לבן מכיל רק 13% מתכולת הכרום שבגרגיר השלם (מינרל שחשוב ביותר לאיזון רמת הסוכר בדם), 9% מתכולת המנגן ו- 19% מהברזל. נותרים בו 5% מוויטמין E , 30% מהברזל, 13% מוויטמין  B6,   59%מוויטמין B12, ו-75% מהחלבון. בעל ערך גליקמי גבוה (כיום, בין אם הוא קמח מוגדר כלבן, כהה, או אחיד, מדובר בקמח מעובד שהערך הגליקמי שלו 85 - כמעט כמו סוכר.

שומר על מרבית הרכיבים התזונתיים של גרעין החיטה. הוא מכיל את סובין החיטההעשיר בסיבים תזונתיים ואת נבט חיטה העשיר בשלל ויטמינים ומינרלים, וכןפיטוכימיקלים התורמים למניעת סרטן. הוא מעובד פחות, מזין יותר, שומר על רמות נמוכות של סוכר בדם(ערכו הגליקמי הוא 50), מקנה דרגת שובע גבוהה לאורך זמן, ומקל על מערכת העיכול. כמו כן בחיטה מלאה מצוי פי שתיים גלוטן מחיטה מעובדת.

דגנים מלאים לבישול: קוסמת, ספגטי מקמח מלא, אורז חום מלא, קינואה.

 

מחסור בתיאמין, הנמצא בקליפת גרגרי האורז, גרם למחלת הברי-ברי ומחסור בניאצין גרם למחלת הפלגרה

ויטמין B מונע מחלות עצבים.

רכז תמרים – סילאן. מומלץ ללא תוספות וסוכרים. מתאים להכנת חלווה ביתית טבעית ע"י ערבוב עם הטחינה.

22 ₪ לצנצנת של 900 גרם.

 

התמרים עשירים בפחמימות (80% סוכר טבעי) עם מעט חלבון וסיבים תזונתיים וכמות נמוכה מאד של שומן. התמר עשיר באשלגן, ומכיל גם מעט סידן וברזל. יש בו כמות גדולה של סיבים והוא מקור מצוין לאשלגן. תכונתו הפיזיולוגית מצננת ומרעננת, הוא מנקה את המעיים.

בירה שחורה.

6 ₪ לבקבוק של 1.5 ליטר.

 

מכילה משעורה ולתת

קוואקר - שיבולת שועל (מתאים להכנת גרנולה ביתית), פשתן

5 ₪ לקילו

   

ממרח שקדים/חרובים/בוטנים ללא תוספת סוכר או תחליף

ממרח בוטנים של B&D 22 ₪ ל-1 קילו.

350 גרם שקדים ב-22.

נזק הסוכר כתוספת למוצרים: בסוכר, בהיותו מזוקק, האנזימים הושמדו ובדבש טבעי-טהור הם עדיין קיימים. לכן הסוכר המזוקק הוא כימיקל שמזיק לגוף בטווח הארוך. הבעיה בסוכר היא השימוש בחום ליצירתו, כשהחום משמיד את כל האנזימים שבו, לכן אין סוכר בשוק עם אנזימים. לאנשים בעולם המערבי ישנה חמישית מכמות הכרום בגוף מאשר לאנשים במזרח הרחוק, בגלל שאנו משתמשים בשפע של סוכר ופחמימות פשוטות, בשל כך אנו מאבדים 300% מכמות הכרום היומית המומלצת. למחסור בכרום ישנה השפעה ישירה על פעילות האינסולין בגוף. כמו כן, הכרום מונע היווצרות הסתיידות-עורקים ומחסור בכרום כמו כן עלול לתרום לטרשת העורקים

בשומשום חומצה אולאית המסייעת בהורדת רמת הכולסטרול בגוף (LDL). חומצה לינולאית – חומצת שומן חיונית בתזונת האדם מקבוצת אומגה 6 Omega. עשיר בסידן, ברזל, ויטמינים, מינרלים ונוגדי חימצון. תמרים עשירים בפחמימות (80% סוכר טבעי) עם מעט חלבון וסיבים תזונתיים וכמות נמוכה מאד של שומן, עשירה בנוגדי חמצון ובסיבים תזונתיים המקטינים את השפעותיהם של הרדיקלים החופשיים. קליפת השומשום מכילה כמות גבוהה מאוד של מינראלים מסוג סידן, ברזל ומגנזיום. מקור הברזל הוא מן הצומח. לטחינה שיעור גבוה של סיבים התזונתיים, החיוניים לתהליך העיכול ונמצאים רק בזרעיםשלא קולפו. שיעור הסידן בטחינה מלאה גולמית הוא 1,100 מ"ג (פי תשעה!).

שלווה (חטיף מחיטה מלאה)

   

שומר על מרבית הרכיבים התזונתיים של גרעין החיטה. הוא מכיל את סובין החיטההעשיר בסיבים תזונתיים ואת נבט חיטה העשיר בשלל ויטמינים ומינרלים, וכןפיטוכימיקלים התורמים למניעת סרטןהוא מעובד פחות, מזין יותר, שומר על רמות נמוכות של סוכר בדם(ערכו הגליקמי הוא 50), מקנה דרגת שובע גבוהה לאורך זמן, ומקל על מערכת העיכול. כמו כן בחיטה מלאה מצוי פי שתיים גלוטן מחיטה מעובדת.

תרכיז פירות טבעי ללא תוספת וסוכר

גוש קטיף של סופר דרינק - 22 ₪ לפחית של 1.2 ליטר (להכנת 10 ליטר מיץ)

   

פרי עונתי

תלוי בתקופת העונה

   

רשימת מוצרי מזון עדיפות נמוכה יותר לתרומה:

דבש

   

בדבש, מולסה ובפרות טריים או מיובשים ישנם אנזימים שנקראים "נברטסס" (הפכנים) שמזרזים את שינוי הסוכרים שבהם לתרכובת מושלמת של גלוקוזה ופרוקטוזה.

קרקר מחיטה מלאה

קרקר מלעוז (הדר) - 15 ₪ לחבילה של קילו קרקרים.

   

ריבת תאנים – ריבה 100% פרי ללא תוספות

בית יצחק - תוצרת הארץ. 12.5

ל-300 גרם

נזק הסוכר כתוספת למוצרים: בסוכר, בהיותו מזוקק, האנזימים הושמדו ובדבש טבעי-טהור הם עדיין קיימים. לכן הסוכר המזוקק הוא כימיקל שמזיק לגוף בטווח הארוך. הבעיה בסוכר היא השימוש בחום ליצירתו, כשהחום משמיד את כל האנזימים שבו, לכן אין סוכר בשוק עם אנזימים.

לאנשים בעולם המערבי ישנה חמישית מכמות הכרום בגוף מאשר לאנשים במזרח הרחוק, בגלל שאנו משתמשים בשפע של סוכר ופחמימות פשוטות, בשל כך אנו מאבדים 300% מכמות הכרום היומית המומלצת. למחסור בכרום ישנה השפעה ישירה על פעילות האינסולין בגוף. כמו כן, הכרום מונע היווצרות הסתיידות-עורקים ומחסור בכרום כמו כן עלול לתרום לטרשת העורקים.

 

שלווה (חטיף מחיטה מלאה) בתוספת דבש בלבד

5.6 ₪ לשקית של 200 גרם.

   

מולסה (תמצית קנה הסוכר)

יקר יחסית

 

בדבש, מולסה ובפרות טריים או מיובשים ישנם אנזימים שנקראים "נברטסס" (הפכנים) שמזרזים את שינוי הסוכרים שבהם לתרכובת מושלמת של גלוקוזה ופרוקטוזה.

אורז מלא

דבש

טחינה מלאה

מולסה

סילאן תמרים

סרדינים במים, טונה במים

ריבת תאנים ללא תוספת סוכרים

רסק עגבניות

שמן זית

שקדים ואגוזים (עם קליפתם)

תירוש ענבי הארץ

תרכיז פירות טבעי

מוצרי מזון טריים (להספקה מהירה ורצוי שמירה במקרר) :

לחם מלא טבעי

ירקות שורש לאידוי או אפייה (לחץ למתכון) כגון: גזר, בצל, שום, קישוא, דלעת, דלורית, סלק, לפת, בטטה, צנון.

אשל או גיל.

לחזרה לרשימת המאמרים על שיפור תזונה – אוכל בריא לנזקקים המעודכנת באתר זה לחץ כאן, או להלן רשימת המאמרים בקישורים ישירים אך שייתכן ואינם מעודכנים:

כניסות: 4038
קטגוריה: שיפור תזונה עידכון אחרון ב-שלישי, 05 ספטמבר 2017 נכתב על ידי מנהל אתר הדפסה דואל

באתר זה אין זכויות יוצרים: מותר להפיץ ללא צורך בציון המקור